Πως παραμυθιάζει η Οργάνωση σχετικά με το ζήτημα της κάρτας "αίματος"

Είναι ίσως γνωστό στον αναγνώστη ότι όλοι σχεδόν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά κυκλοφορούν με μια κάρτα "ΟΧΙ ΑΙΜΑ" στο πορτοφόλι σε περίπτωση που βρεθούν σε τέτοια..έκτακτη περίπτωση.

ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ;

ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ!

Διαβάζουμε..

"5) ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ

Σε αυτό το κεφάλαιο, θα εξετάσουμε πώς ρυθμίζει ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας την περίπτωση που ο νόμος απονέμει την εξουσία συναίνεσης σε τρίτα πρόσωπα, λόγω αδυναμίας δήλωσης συναίνεσης εκ μέρους του ασθενούς και τα πρόσωπα αυτά αρνούνται να συναινέσουν, παρόλο που η παροχή ιατρικής φροντίδας είναι αναγκαία για τη ζωή ή την υγεία του ασθενούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραπάνω κατάστασης είναι η άρνηση γονέων μαρτύρων του Ιεχωβά να συναινέσουν στη μετάγγιση αίματος στο παιδί τους για θρησκευτικούς λόγους, παρά την κρισιμότητα της υγείας του τελευταίου. Ειδικότερα, λοιπόν, σχετικά με τους ανήλικους, υπάρχει η διάταξη 1534 του ΑΚ , που επιτρέπει στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών να δώσει την άδεια για την αναγκαία ιατρική επέμβαση ύστερα από αίτηση της ιατρικής πλευράς (του θεράποντος ιατρού ή του διευθυντή κλινικής νοσηλείας του ασθενούς ή άλλου αρμόδιου υγειονομικού οργάνου.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 12 παρ. 3 γ του ΚΙΔ, κατ’ εξαίρεση δεν απαιτείται συναίνεση αν οι γονείς ανήλικου ασθενούς ή συγγενείς ασθενούς που δε μπορεί για οποιοδήποτε άλλο λόγο να συναινέσει ή άλλοι τρίτοι που έχουν την εξουσία συναίνεσης για τον ασθενή αρνούνται να δώσουν την αναγκαία συναίνεση και υπάρχει ανάγκη άμεσης παρέμβασης, προκειμένου να αποτραπεί κίνδυνος για τη ζωή ή την υγεία του ασθενούς. Η διάταξη αυτή, ως μεταγενέστερη διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά το ίδιο ζήτημα, καταργεί το άρθρο 1534 του ΑΚ σιωπηρά. Έτσι, ο ιατρός μπορεί πια να διενεργήσει την ιατρική επέμβαση χωρίς συναίνεση, παρακάμπτοντας την άρνηση και χωρίς άδεια του εισαγγελέα, εφόσον συντρέχουν οι παραπάνω όροι. Αυτό σημαίνει πως ο ιατρός θα εκτιμήσει μόνος του την κατάσταση και θα κρίνει εάν υπάρχει ανάγκη για να αποτραπεί κίνδυνος ζωής ή υγείας και επομένως ανάγκη παροχής ιατρικής φροντίδας."

πηγή: http://www.ethemis.gr/i-sinenesi-tou-asthenous-simfona-me-to-neo-kodika-iatrikis-deontologias-n-34182005/

Επομένως, κανείς σόφρων Ιατρός, δεν θα συναινέσει στην άρνηση μετάγγισης αίματος και πολύ καλά θα κάνει!

Άλλο ένα παραμύθιασμα των οπαδών της Watchtower

No comments:

Post a Comment

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΗΕ-ΣΚΟΠΙΑ

Υπερήφανο μέλος του VAST APOSTATE ARMY

Υπερήφανο μέλος του VAST APOSTATE ARMY
Κάντε κλικ!

Το μυστικό βιβλίο των "Πρεσβυτέρων" σε PDF!

R.FRANZ: Πρώην μέλος του Κυβερνώντος Σώματος των "Μαρτύρων του Ιεχωβά"

R.FRANZ: Πρώην μέλος του Κυβερνώντος Σώματος των "Μαρτύρων του Ιεχωβά"