Γιατί η Σκοπιά απομονώνει τους οπαδούς της από όσους ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ

Όταν κάποιος ψεύδεται και ξέρει πως μερικοί γνωρίζουν τα ψέματά του, προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους κλείσει το στόμα. Προσπαθεί να τους απομονώσει από τα θύματά του!

Γιατί άραγε η Σκοπιά απαγορεύει στα μέλη της να μιλάνε με πρώην Μάρτυρες τής Σκοπιάς;

-"Επειδή το απαγορεύει η Αγία Γραφή!" θα μας πουν οι οπαδοί της.

Όμως ήδη έχουμε αποδείξει ότι αυτό δεν είναι αληθινό. Είναι απλώς μια πρόφαση, που στηρίζεται στην κατάφορη και εξώφθαλμη διατρέβλωση τής Αγίας Γραφής. Τι μένει λοιπόν; Τι κερδίζει η Σκοπιά από αυτή την απαγόρευση;

Αν έχεις ζήσει τη ζωή σου τρώγοντας μόνο τραχανά, και μη γνωρίζοντας τίποτα άλλο από τον τραχανά, θα νομίζεις ότι αυτό είναι το βασικό αγαθό τής ζωής. Και ποτέ δεν θα επιθυμήσεις τα ντολμαδάκια και τα μπριζολάκια και τη χωριάτικη σαλάτα. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Σκοπιά. Οι οπαδοί της, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τον πλούτο τής γνώσης που υπάρχει έξω από την Οργάνωση. Νομίζουν ότι μόνο αυτή είναι η πνευματική τροφή που χρειάζονται. Λιμοκτονούν πνευματικά και δεν το γνωρίζουν! Η Σκοπιά τους ρίχνει μερικά μουχλιασμένα και χαλασμένα ξεροκόμματα κάθε τόσο, και αυτοί αρκούνται σε αυτά, γιατί τους είπαν ότι μόνο εκεί υπάρχει πνευματική τροφή. Θέλει λοιπόν η Σκοπιά να τους πείσει ότι δεν υπάρχουν μπριζολάκια, μουσακάδες, και άλλα εδέσματα ανώτερα από το δικό της ξεροκόμματο. Και πώς θα το επιτύχει αυτό αν δεν τους αποκόψει από τους πρώην Μάρτυρες;

Οι πρώην Μάρτυρες, έχουν μέτρο σύγκρισης. Γνωρίζουν τη Σκοπιά από μέσα, και γνωρίζουν και τι συμβαίνει αλλού. Και έχουν κάνει τη σύγκριση τής Σκοπιάς με τους "έξω". Και γνωρίζουν ότι η Σκοπιά είναι απελπιστικά φτωχή στην παροχή γνώσης και αλήθειας. Είναι μια συμμορία αμαθών, που διδάσκουν ακόμα πιο αμαθείς! Και κατά τον λόγο τού Χριστού, "τυφλός αν οδηγεί τυφλό, αμφότεροι θα πέσουν σε βόθρο". Το θέμα είναι λοιπόν, ότι η Σκοπιά δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αντιληφθούν οι τυφλοί οπαδοί της, ότι και αυτή είναι ΤΥΦΛΗ. Τους διαβεβαιώνει λοιπόν, ότι μόνο εκεί υπάρχει η ασφαλής οδός, μόνο εκεί είναι ο σωστός δρόμος, και ότι όλοι οι άλλοι είναι τυφλοί. Και για να είναι σίγουρη, λέει στους οπαδούς της να μη μιλούν με όσα πρώην θύματά της βρήκαν άλλο οδηγό. Γιατί τότε θα τους πουν ότι η Σκοπιά στην πραγματικότητα είναι κι αυτή τυφλή!

Οι έξω από τη Σκοπιά, δεν μπορούν να γνωρίζουν τι συμβαίνει εκεί μέσα. Φαντάζονται ότι στη Σκοπιά ζουν άνθρωποι φυσιολογικοί, και όχι λοβοτομημένοι. Δεν φαντάζονται την τυφλή υπακοή τών τυφλών στην τυφλή ηγεσία τους. Δεν γνωρίζουν καν με τι πνευματικά σκουπίδια τους τρέφει η Σκοπιά. Έτσι όταν οι οπαδοί τής Σκοπιάς πάνε και τους μιλάνε στα σπίτια τους, οι άλλοι δεν υποψιάζονται σε τι πνευματική ένδεια βρίσκεται ο άνθρωπος αυτός. Και αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή και ο οικοδεσπότης είναι πνευματικά νηστικός. Όχι όμως επειδή δεν υπήρχε τροφή γι' αυτόν, αλλά επειδή δεν ασχολήθηκε ποτέ να την ερευνήσει.

Όμως μερικοί οικοδεσπότες τρέφονται σωστά, με τα ζωοσωτήρια νάματα τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τής Εκκλησίας Του. Και όταν τους συναντάνε οι τυφλοί ευαγγελιζόμενοι τής Σκοπιάς, οι μεν αντιλαμβάνονται την πνευματική φτώχεια τών "Μαρτύρων", οι δε "Μάρτυρες", αντιλαμβάνονται ότι εδώ είναι κάποιος που γνωρίζει περισσότερα από αυτούς. Πώς αντιδρούν τότε;

Ρωτάνε τους άλλους Μάρτυρες για απαντήσεις σε όσα δεν γνωρίζουν αυτοί να απαντήσουν. Και αν συνεχισθεί αυτή η επαφή, ή ο Μάρτυρας φεύγει από τη Σκοπιά, ή σταματάει να επισκέπτεται τον άνθρωπο, επειδή του λένε από τη Σκοπιά: "Αυτός έχει μιλήσει με αποκομμένους, και δεν πρέπει να του μιλάς, γιατί είναι σαν να μιλάς με τους αποκομμένους". Και έτσι αποκόπτουν το θύμα τους από την πηγή τής αληθείας. Και τα θύματά τους αυτά, δεν έχουν τη στοιχειώδη λογική για να σκεφθούν: "Αφού η Σκοπιά μας λέει ότι δεν πρέπει να του κάνουμε παρέα, για να ντραπεί. Τι σχέση έχει αυτό με το να μη μιλάμε σε κάποιον που έστω λέει τα ίδια;" ή "Πώς ξέρει η Σκοπιά ότι ο άλλος πήρε στοιχεία από τον αποκομμένο και όχι ο αποκομμένος από τον άλλο;" ή "Τι σημασία έχει από πού προέρχεται η πληροφορία; Σημασία δεν έχει αν είναι σωστή;"

Η Σκοπιά έχει πείσει τους οπαδούς της ότι όσοι φεύγουν από αυτή, δυστυχούν, πέφτουν σε αμαρτίες, χάνουν την επιδοκιμασία τού Θεού... Αν λοιπόν οι οπαδοί της δουν ότι υπάρχει ζωή και μάλιστα ευλογημένη ζωή έξω από την Οργάνωση, καταλαβαίνουν ότι εξαπατήθηκαν. Αντιλαμβάνονται ότι τους κοροϊδεύουν, και η Σκοπιά θα τους χάσει. Δεν θέλει λοιπόν να χάσει τους οπαδούς της. Γιατί αλλιώς σε ποιους θα κυβερνάει το Κυβερνών Σώμα;

Όταν θελήσεις να κατοικήσεις σε ένα κτίριο, δεν αρκεί να το δεις μόνο από μέσα ή μόνο από έξω. Χρειάζεται πλήρης έλεγχος. Γιατί μπορεί μέσα να φαίνεται πολυτελές, έξω όμως να είναι ετοιμόρροπο. Και αντιθέτως, έξω να δείχνει παλιό, αλλά μέσα να υπάρχει μοναδική τάξη και ομορφιά. Τι κάνει λοιπόν η Σκοπιά; Δείχνει στους οπαδούς της πρώτα το καλύτερο δικό της πρόσωπο, μια βιτρίνα, που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Και μέσα εκεί όλα φαίνονται ωραία για όποιον δεν έχει βιώσει τη Χριστιανική ζωή και συναναστροφή. Αλλά έξω, το κτίριο είναι ραϊσμένο και ετοιμόρροπο.

Αντί λοιπόν η Σκοπιά να δείξει το δικό της σαθρό κτίριο, δείχνει στους οπαδούς της κτίρια άλλων, και μάλιστα μόνο από μακριά, για να μη φανεί ότι είναι σαν το δικό της, ή καλύτερα. Και ο οπαδός της, υποθέτει ότι και μέσα το κτίριο είναι φθαρμένο όπως έξω. Αλλά δεν έχει δει ΑΠΟ ΕΞΩ ούτε τον πύργο τής Σκοπιάς. Λένε μάλιστα σε όσους επικαλούνται μαρτυρίες τών αποκομμένων για να κατηγορήσουν τη Σκοπιά: "Αν θέλετε να μάθετε κάτι, δεν θα ρωτήσετε τους εχθρούς μας τους αποκομμένους, αλλά εμάς. Γιατί όποιος είναι μέσα, γνωρίζει καλύτερα από τον έξω".

Ο αποκομμένος όμως, γνωρίζει τη Σκοπιά καλύτερα. Γιατί την ξέρει ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩ. Γνωρίζει τα καλά (γιατί βεβαίως υπάρχουν και καλά), και τα κακά τής Σκοπιάς. Και επιπλέον την έχει συγκρίνει με τους άλλους ανταγωνιστές της, και έχει μια πλήρη εικόνα, τέτοια που οι οπαδοί της δεν θα την αποκτήσουν ποτέ όσο καταπίνουν τυφλά όσα τους λέει.

Τέλος, η απομόνωση τών οπαδών της από τους αποκομμένους, εξυπηρετεί και άλλη μια σκοπιμότητα: Αφ' ενός λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας ψυχολογικής βίας στα μέλη της να διακινδυνεύσουν τα προβλήματα μιας αποκοπής, αφ' ετέρου αναγκάζει κοινωνικά αδύνατα άτομα να "ρίξουν νερό στο κρασί τους", και να επανέλθουν (ή να παραμείνουν) στην οργάνωση, έστω και αν δεν πιστεύουν πλέον σε αυτή, για να μην υποστούν τα βάσανα τής αποκοπής.

Πάντως εμείς που ελευθερωθήκαμε από αυτή την αντιχριστιανική οργάνωση, παρά το ότι εξακολουθούμε να ταλαιπωρούμαστε από τα κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε στις ζωές μας και στις οικογένειές μας, ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ κάθε πρόβλημα και κακουχία, χάριν τής αλήθειας, τής πίστης στον αληθινό Θεό και τής εν Χριστώ ελευθερίας. Και μακάρι να μπορούσαν να το νιώσουν για λίγο έστω αυτό, τα θύματα τής Σκοπιάς. Μακάρι να ζούσαν έστω για λίγα δευτερόλεπτα την εν Χριστώ ελευθερία που απολαμβάνουμε όλοι εμείς οι απελευθερωμένοι από τη Σκοπιά. Θα έφευγαν τρέχοντας, και θα τίναζαν και τη σκόνη από τα πόδια τους!

Ν. Μ.

http://www.oodegr.com/paratir/methodoi/apomonwsi1.htm

No comments:

Post a Comment

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΗΕ-ΣΚΟΠΙΑ

Υπερήφανο μέλος του VAST APOSTATE ARMY

Υπερήφανο μέλος του VAST APOSTATE ARMY
Κάντε κλικ!

Το μυστικό βιβλίο των "Πρεσβυτέρων" σε PDF!

R.FRANZ: Πρώην μέλος του Κυβερνώντος Σώματος των "Μαρτύρων του Ιεχωβά"

R.FRANZ: Πρώην μέλος του Κυβερνώντος Σώματος των "Μαρτύρων του Ιεχωβά"